תזונה נבונה היא הדבר הראשון שעליכם לעשות כשמירה על בריאות נאותה.
תזונה בריאה תסייע בהפחתת
היווצרות מחלות כרוניות ובהתדרדרות כללית של המצב הבריאותי.
פירמידת המזון - מסבירה באופן תמציתי מה עלינו לאכול
בהתייחסות לסוגי המזון השונים. הדגש הוא על:
אכילה מגוונת, העדפת מוצרים דלי שומן ודלי סוכר ומלח, מוצרים המכילים סיבים, שתייה
מרובה של מים בכל עונות השנה.
הפחתה של מלח במזון - קיים קשר בין צריכה עודפת של נתרן (מלח)
למחלות –ריבוי נתרן גורם ליתר לחץ דם, מחלה שעלולה שיהיו לה השלכות חמורות על
מערכות אחרות בגוף.
חלבונים: בשר, קטניות, מוצרי חלב ,אפונה, שעועית לבנה, גרגירי
חומוס, עדשים.
שומנים : אושומנים רוויים בריאים המגיעים אלינו מהצומח כמו: אבוקדו, טחינה, שקדים
אגוזים.
או הסוג השני הפחות מומלץ
והוא שומנים בלתי רוויים, נמצא אותם בחטיפים, מאפיםוביכולתם לגרום לנו
לנזקיםבריאותיים חמורים
למה? כי זה קמח לבן
מים והמון סוכר..
מה נעשה? נימנע,
נפחית כמות.
צריכה של דגים-כמו סרדינים, סלומון, פורל, הרינג, מקרל
ובורי המכילים חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ויכולים להוות תחליף ראוי למנה
בשרית.
הפחמימות הרצויות הן: דגנים, תפוחי אדמה, מאפים, אטריות, אורז ועוד.
בפירות ובירקות יש ויטמינים ומינרלים, ולכן הם חייבים
לתפוס מקום מרכזי בכל ארוחה.
חשוב להתייחס לכך במלוא הרצינות.
הירקות והפירותאמורים להיות חלק משמעותי בתפריט
היומי, כך שגם אם אתם פחות אוהבים , מומלץ לפתח חיבה אליהם.
סימון קמח מלא - ללחם המלא יש סגולות בריאותיות
משמעותיות על-פני סוגי המאפה האפויים מקמח לבן מנופה. לבקשת משרד הבריאות, יעודכן
הסימון ל"לחם מקמח מלא" רק כאשר אחוז הקמח המלא, ממיני הקמחיםהמעורבבים בלחם,
אינו פחות מ- 80%.
הסכנות בדיאטות דלות
מאד בקלוריות – שהן דלות מאוד באנרגיה.
פחות מ-500 קלוריות
ליממה, הן מסוכנות. תפריטים אלה מלווים בדרך כלל בשימוש בתוסף תזונה, אשר תפקידו
לגרום לירידה בתיאבון ולירידה במשקל.
דיאטה זו אינה מומלצת בלשון
המעטה והציבור הרחב מוזהר מפניה.
תזונה לנשים בהריון – בזמן ההיריוןהגוף נערך להתפתחות העובר
ולתהליך ההנקה , הרחם גדלה ומתפתחת רקמת השלייה. עלייה נאותה במשקל מיטיבה עם
בריאות והתפתחות האישה והעובר, מפחיתה סיכונים ומונעת סיבוכים.
.
לסיכום, איך נהפוך את התזונה לתזונה נבונה?
בחיים האינטנסיביים שאנו מנהלים ,אין קסמים
,ההצלחה טמונה בשינוי הדרגתי של הרגלים קבועים.
למשל אם אתם אוהבי מתוק, אל תורידו את כל הממתקים
מהתפריט שלכם בבת אחת , משום שבסופו של דבר בשל השינוי הדרסטי,אתם תפתחו אובססיה
למתוק.
אז מה כן תעשו?במקום 2כפיות סוכר בקפה רדו ל1.5
כפית, אחר כך לכפית וכן הלאה.
ליד הקפה תאכלו תמר עסיסי במקום עוגייה או מאפה
רווי שוקולד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה